Kalldusch för Häcken mot Benfica Foto: Bildbyrån

Chockförlust för Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Baklängesmål efter tre minuter.

Och på tilläggstid.

Häcken förlorade hemma mot Benfica med 1–2 och slutspelsmöjligheterna i Champions League har minskat rejält.

– Det finns inte mycket som är värre än att släppa in ett mål i sista minuten, säger Elin Rubensson.

– Häcken har hela året tappat spelare av hög kvalitet, vilket syns. Det jag tycker är allra tydligast är spelet i offensivt och defensivt straffområde, inte tillräcklig kvalité för att vinna på den här nivån. Titta bara på målen de släpper in idag, det är ohållbart att släppa in så enkla, säger SVT Sports expert Markus Johannesson.

Hemma mot Benfica, som hade de mest högljudda supportrarna på läktarna i gruppspelsmatchen, skaffade sig portugisiskorna 1–0 direkt. Efter en tilltrasslad situation på en hörna satte kanadensiskan Cloe Lacasse klubbens första mål i gruppspelet.

Häcken, som saknade skyttedrottningen Stina Blackstenius på grund av lättare skada, kom ikapp. I andra halvlek fick de gulsvarta en straff efter en hands i straffområdet. Landslagsspelaren Elin Rubensson tog den, och trots att målvakten Leticia slängde sig åt rätt håll var skottet från elvameterspunkten för välplacerat.

1–1, och på väg mot oavgjort. Men i den första av tre tillagda minuter utnyttjade gästerna en fast situation till. På en frispark stötte Catarina Amado in segermålet. Och 2–1-seger för Benfica.

”Tung förlust”

– Det är en tung förlust. Vi började matchen dåligt, eftersom vi släppte in målet tidigt vilket påverkar vårt sätt att ta oss an matchen. Men vi växte in i den, och i andra halvlek fick vi lite mer tryck på dem. Gör 1–1 och skapade en del bra chanser för att vinna matchen. Vilket vi gick för, och då är det tungt att släppa in ett mål till på en fast situation, säger Häckens tränare Robert Vilahamn.

Efter fyra matcher i gruppspelet ligger Häcken sist på tre poäng, en vinst mot Benfica i lagens första möte förra veckan. Häcken möter Bayern München och Lyon i de två kvarvarande gruppspelsmatcherna.

KLIPP: Blackstenius efter förlusten mot Lyon: ”Tar mycket energi från oss” (5 oktober)

UEFA Women's Champions League

BK Häcken FF logo

BK Häcken FF

1 - 2

Benfica logo

Benfica

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 2801
Domare: Jana Adamkova

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.