Här får Blackstenius fira första ligamålet för säsongen Foto: Viaplay

Stina Blackstenius satte första ligamålet för säsongen

Hon blev inbytt och fick bara 18 minuters speltid i premiärmatchen, som Arsenal förlorade mot Liverpool.

I andra omgången spelade Stina Blackstenius från start och tackade för förtroendet med ett fint ledningsmål.

Det bäddade för en poäng – efter ett drömmål för London-laget på tilläggstid.

I den trettonde minuten slog australiska landslagsspelaren Steph Catley en perfekt passning. Stina Blackstenius flög fram längs vänsterkanten, drev på mål och kunde skjuta 1–0 för Arsenal till svenske tränaren Jonas Eidevalls glädje vid sidlinjen.

Fredagskvällen bjöd på stormöte i engelska Super League: fjolårets tvåa Manchester United tog emot trean Arsenal.

Super League

Efter Blackstenius ledningsmål kvitterade Leah Galton för hemmalaget i den tjugosjunde minuten. Detta efter en misslyckad utrusning av svenskbekantingen Sabrina D'Angelo i bortamålet.

Franska spelaren Melvine Malard hoppade in för Manchester United efter 75 minuter, fem minuter senare frälste hon hemmapubliken när hon vrickade in 2–1.

Arsenal såg ut att gå mot förlust, men på tilläggstid smällde Arsenals Cloé Lacasse in ett riktigt drömmål till långskott för 2–2.

Lina Hurtig satt på bänken för Arsenal hela matchen, medan Amanda Ilestedt spelade från start. Blackstenius blev utbytt efter 58 minuter.