Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Stina Blackstenius och Johanna Rytting Kaneryd (bilden) inför VM-semifinalen mot Spanien. Foto: Bildbyrån

Svenskorna självsäkra inför VM-semifinalen mot Spanien: ”Vi kan vinna på olika sätt”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag möts Sverige och Spanien i VM-semifinalen.

Och det svenska självförtroendet är starkt inför matchen.

– Det är viktigt att ha med sig att det kanske inte alltid ser snyggt ut. Det viktigaste är att vinna, säger Johanna Rytting Kaneryd till SVT Sport.

En av världens bästa nationer står på tur för Sverige i VM-semifinalen.

Men svenskorna räds inte Spanien, då de har visat att de kan vinna på olika sätt när de slog ut både USA och Japan längs vägen.

– Det ger oss en väldigt stor styrka och ett självförtroende, att vi kan vinna på olika sätt. Det ger oss också känslan av att oavsett hur matchbilden mot Spanien kommer att se ut kan vi lita fullt ut på att vi kan hantera det. Självförtroendet har blivit bättre i gruppen sedan första matchen, säger Stina Blackstenius till SVT Sport.

Hur tror du att matchenbilden mot Spanien blir?

– En kombination av Japans teknik och USA:s fysiska spel. Sen går vi igenom det mer detaljerat lite senare. Det känns spännande.

Hur passar det dig?

– Jag såg matchen mot Nederländerna och tyckte det fanns ganska bra kontringsmöjligheter. Jag ser möjligheter att kunna bidra med mitt djupledsspel.

”Har en god känsla”

Yttern Johanna Rytting Kaneryd är inte heller orolig.

– Vi har en god känsla med oss, det är viktigt att ha med sig att det kanske inte alltid ser snyggt ut. Det viktigaste är att vinna.

Hur passar Spanien dig som motståndare?

– Om vi vinner boll högt upp kan vi gå på omställningar och där kan jag få ut min snabbhet och bryta linjer. Kan jag få ut mina en mot en-kvaliteter är det inte helt fel heller, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.