Sepp Blatter. Foto: TT Nyhetsbyrån

Blatter: Platini hotade mig med fängelse

Publicerad

För några år sedan var de bästa vänner.
Men nu är de fina orden borta.
Nu avslöjar Sepp Blatter att Michel Platini hotat med att Blatter skulle skickas till fängelse.
”Han har förändrats”, säger Blatter.

Det är allt annat än god stämning mellan de forna vännerna Sepp Blatter och Michel Platini. Fifa-ordföranden Blatter berättar nu att Uefas dito Platini har hotat med att Blatter skulle skickats i fängelse.    

Blatter berättar att han hade träffat sin 80-årige bror Peter efter lunchen.

– Jag kunde se att han gråtit, så jag frågade honom vad som hade hänt, och sa: ”Var inte ledsen. Jag kommer att vinna detta. Jag vet inte med hur många röster, men jag kommer att vinna dessa val. Det finns ingen risk att jag kommer att förlora mot den där prinsen”. Men min bror sa inte ett ord, säger Blatter till tidningen Volksrant, och fortsätter:

– Det var först efter valet som jag hörde vad som hade hänt. Under lunchen hade Platini satt sig ner vid min broders bord och sagt: ”Säg åt Sepp att dra sig ur valet, annars kommer han att åka i fängelse”.

”Vet inte vad som pågår”

När Blatter säger detta ska han bli tydligt påverkad, och stirrar blankt i fjärran.

– Jag vet inte vad som pågår i hans huvud.

Blatter säger vidare att de båda förut var bästa vänner, men att så inte längre är fallet.

– Han har förändrats. Det har inte jag.

Inte rädd för arrestering

I den långa intervjun berättar han även om varför han inte var på plats i Kanada i samband med sommarens dam-VM. Han påstår att det inte hade att göra med att han var rädd att bli arresterad.

– Mina agenter här i Schweiz är ganska säkra att inget kommer att hända så länge det inte finns någon arresteringsorder. Men ponera att vi skulle meddela att Blatter ska åka till Kanda. Då skulle ingen vara intresserade av VM-matcherna längre. Alla skulle fokusera på Blatter. Jag skyddade spelet genom att inte åka, säger han i intervjun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

FIFA

Mer i ämnet