Blåvitt klart för gruppspel i svenska cupen

IFK Göteborg är klart för nästa års gruppspel i svenska cupen.

Det efter att ha besegrat division 1-laget Österlen FF med 3-0.

Förra året inkasserade klubben sin åttonde cuptitel. Nu lever drömmen om ytterligare framgångar i svenska cupen för Blåvitt.

På tisdagskvällen säkrade man en gruppspelsplats efter en övertygande seger mot Österlen, nykomling i division 1 södra.

Inför 1 300 åskådare på Skillinge IP fick man en smakstart när Gustaf Norlin gav gästerna ledningen redan i den sjätte minuten. Knappt tio minuter senare kom också Blåvitts utökning när Tobias Sana hittade fram till en omarkerad Robin Söder som placerade in bollen från nära håll.

”Stolt över det”

Matchen slutade 3-0 (Hosam Aiesh), och Österlens ordförande Tom Ekström var på förhand inställd på att det skulle bli tufft. Men lottningen i sig var han nöjd med.

– En högvinst i lotteriet när vi fick IFK. Vi drömde om MFF eller just IFK. Matchen är stor för klubben, för spelarna och givetvis för publiken som vi maxat till 1 300 åskådare, sa han inför mötet.

Tobias Sana, som noterades för en assist, efter matchen:

– Det var meningen att vi bara skulle åka hit och ta segern, och det är jag stolt över att vi gör, säger 32-åringen i C Mores sändning.

Svenska cupens gruppspel

De 16 högst rankade lagen placeras in i grupperna och de övriga 16 lottas in fritt. De åtta gruppsegrarna avancerar till kvartsfinal. I kvartsfinalerna lottas de fyra gruppsegrarna med bäst resultat från gruppspelet som hemmalag mot övriga gruppsegrare.

Hemmalag i semifinaler och final utses genom fri lottning. Speldagar för gruppspel, semifinaler och final fastställs i årsplanen för 2022.

Källa: Svensk Fotboll.