Blåvita mardrömsminuter när Köpenhamn vände

IFK Göteborg såg att gå mot en superskalp i Europakvalet.

Men efter två missar från Göteborg kunde FC Köpenhamn vända matchen och säkra avancemang.

– Jag tycker ändå vi gör en bra match sett till omständigheterna, säger en besviken Tobias Sana i Expressens sändning.

IFK Göteborg hade ledningen med sju minuter kvar av ordinarie tid. Men efter att målvakten Ioannis Anestis släppte in ett billigt mål ”sitt” hörn så kunde också Jonas Wind gå upp, närmst omarkerad, i straffområdet och nicka in det danska segermålet på hörna.

– Jag tycker ändå vi gör en bra match sett till omständigheterna med tanke på vår säsong, mot ett FCK som är bra. Jag tycker vi får matchen exakt dit vi vill, säger den blåvita målskytten Tobias Sana efter matchen i Expressens sändning.

Europa League

Sana gav Göteborg ledningen

Matchbilden var till en början väntad. Danska storlaget, FC Köpenhamn, som bara för någon månad sedan pressade Manchester United i Europa League-slutspelet, ägde boll och skapade chanser. Men Blåvitt och framförallt Anestis i mål såg till att matchen förblev mållös i paus.

Andra halvleken inleddes som den första med press mot det blåvita målet. Men IFK skulle, ologiskt nog, ta ledningen. Efter misstag i den danska backlinjen kunde Alhassan Yusuf avancera på vänsterkanten. 20-åringen hittade en perfekt boll in till Tobias Sana som blev fri med Köpenhamns svenske landlagsmålvakt, Karl-Johan Johansson. Sana kunde tråckla in bollen trots touch från Johansson och i den 73:e minuten hade Göteborg tagit ledningen.

Kvitteringen i målvaktens hörn

Göteborg såg ut att vara på väg mot en superskräll men efter tio minuter i ledning kom kvitteringen. Robert Mudrazija fick lite chansaktigt till ett bra läge framför hemmaburen och drog till. Bollen gick i målvaktens hörn men Anestis kunde inte få tag på bollen.

Blott två minuter senare fick gästerna hörna. Väl där så fick Jonas Wind gå upp och utan någon närmare bevakning kunde han knoppa in 2-1. IFK var egentligen aldrig nära en kvittering och FCK är därmed vidare till nästa runda i Europa League-kvalet.