Patrik Karlsson Lagemyr. Foto: Bildbyrån

Blåvittspelaren efter skadan: ”Vi grät tillsammans”

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Karlsson Lagemyrs säsong är över. 22-åringen, som har varit en av IFK Göteborgs viktigaste spelare under vårsäsongen, slet av korsbandet i lördagens match mot Östersund och nu uttalar han sig för första gången efter skadan.

På Instagram berättar mittfältaren om hur han fick det tunga beskedet.

”Fick ett samtal av Poya (Asbaghi, tränaren) och han frågade var jag var, jag sa stan. Både han och Carl Persson (fysioterapeut) kom och mötte mig. Då visste jag direkt att något allvarligt har hänt. På något sätt är jag glad att dom tog sin tid genom rusningstrafiken för att ta de face to face. Vi alla tre grät tillsammans”, skriver Karlsson Lagemyr.

22-åringen har drabbats av flera tunga skador tidigare under karriären och har tvingats till tre operationer, bland annat för en spricka i foten och en stressfraktur i knäskålen.

Under säsongen har han svarat för fyra mål och två assist på 13 matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.