Rebecka Blomqvist. Foto: Bildbyrån

Blomqvist reserv till OS: ”Klart det var mycket tankar”

Uppdaterad
Publicerad

Wolfsburg-anfallaren Rebecka Blomqvist rymdes inte med i Peter Gerhardssons ordinarie trupp till OS i Tokyo utan fick nöja sig med en reservplats. Hon deppar inte trots det.

– Jag är jätteglad att jag får chansen att åka med till ett OS. Sedan är det så klart att det hade varit kul att vara med i 18-truppen och kunnat bidra på det sättet, säger hon till SVT Sport.

Rebecka Blomqvist beskriver tiden inför OS-beskedet som lång och oviss.

– Det är klart att det var mycket tankar innan. Det har varit en lång väntan. Man hoppas och hoppas. Men det är en väldigt tuff konkurrens, säger hon.

Fotbolls-EM

Till vardags spelar 23-åringen på en högre nivå än de flesta anfallarna som kom med i truppen. Wolfsburg tog sig i år till kvartsfinal i Champions League och blev tvåa i tyska Bundesliga.

– Det är klart jag känner att jag är i en bra miljö och har fått ett stort förtroende där. Jag känner ett stort förtroende i landslaget också. De har väl funderat på alla möjliga aspekter och kommit fram till det här. Jag känner att jag håller en bra nivå och utvecklas hela tiden. Det är det viktigaste för mig. Sedan får ju Peter och Magnus (Wikman) känna efter vad de behöver i en OS-trupp.

KLIPP: Blomqvist målskytt när Wolfsburg vann i snökaos (5 februari)

Hela truppen

Målvakter: Hedvig Lindahl, Atletico Madrid, Jennifer Falk, Häcken

Försvarare: Hanna Glas, Bayern München, Magdalena Eriksson, Chelsea, Amanda Ilestedt, Bayern München, Jonna Andersson, Chelsea, Nathalie Björn, Rosengård, Emma Kullberg, Häcken

Mittfältare: Caroline Seger, Rosengård, Kosovare Asllani, Real Madrid, Hanna Bennison, Rosengård, Filippa Angeldahl, Häcken

Anfallare: Fridolina Rolfö, Wolfsburg, Lina Hurtig, Juventus, Sofia Jakobsson, Real Madrid, Stina Blackstenius, Häcken, Olivia Schough, Rosengård, Madelen Janogy, Hammarby

Reserver: Zecira Musovic, Chelsea (målvakt), Julia Roddar, Washington,  Anna Anvegård, Rosengård, Rebecka Blomqvist, Wolfsburg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet