Johanna Rytting Kaneryd var med under landslagssamlingen tidigare i juni. Foto: Bildbyrån

Rytting Kaneryd: ”Känner att det är orättvist”

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Rytting Kaneryd, 24, fanns inte med i Peter Gerhardssons OS-trupp till Tokyo.

Nu uttrycker hon sin beskvikelse.

– Jag känner att det är orättvist, säger Häckenmittfältaren till Sportbladet.

En liten trupp på 18 spelare åker till OS i Tokyo i sommar. Av den anledningen har många bra spelare valts bort.

– Det är en del spelare som hamnat utanför, tufft för oss och tufft för dem. Det finns säkert en del besvikna spelare, säger svenske förbundskaptenen Peter Gerhardsson på presskonferensen.

En som inte åker på OS är 24-åriga Johanna Rytting Kaneryd. Trots att hon har stått för imponerande insatser under de senaste landslagssamlingarna, fanns hon inte med när Gerhardsson läste upp OS-truppen.

– Jag känner att jag fick chansen att visa vad jag går för och har haft en stark vårsäsong. Egentligen hela halvåret. Har visat vem jag är men det räckte inte, säger hon till Sportbladet.

24-åringen fanns varken som ordinarie eller reserv.

– Ja... Vad ska man säga. Jag känner mig besviken. Jag vet att det är hård konkurrens men hoppades på det in i det sista, säger hon och fortsätter.

– Jag känner att det är orättvist. Men det är upp till dem i landslagsledningen. Det är de som väljer vilka spelare de vill ha med.

KLIPP: Så var Häcken-AIK (20 juni)

Sveriges matcher i OS

21/7: Sverige-USA

24/7: Sverige-Australien

27/7: Nya Zeeland-Sverige

Truppen:

Målvakter: Hedvig Lindahl, Atletico Madrid, Jennifer Falk, Häcken

Försvarare: Hanna Glas, Bayern München, Magdalena Eriksson, Chelsea, Amanda Ilestedt, Bayern München, Jonna Andersson, Chelsea, Nathalie Björn, Rosengård, Emma Kullberg, Häcken

Mittfältare: Caroline Seger, Rosengård, Kosovare Asllani, Real Madrid, Hanna Bennison, Rosengård, Filippa Angeldahl, Häcken

Anfallare: Fridolina Rolfö, Wolfsburg, Lina Hurtig, Juventus, Sofia Jakobsson, Real Madrid, Stina Blackstenius, Häcken, Olivia Schough, Rosengård, Madelen Janogy, Hammarby

Reserver: Zecira Musovic, Chelsea (målvakt), Julia Roddar, Washington,  Anna Anvegård, Rosengård, Rebecka Blomqvist, Wolfsburg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.