Manchester Uniteds vd Ed Woodward avgår. Foto: Bildbyrån

Bomben: Manchester Uniteds vd avgår

Uppdaterad
Publicerad

Super League ser alltmer ut att bli en kortvarig historia.

Ed Woodward, Manchester Uniteds vd, har varit en av personerna som drivit frågan allra hårdast.

Nu meddelar den brittiska storklubben att Woodward avgår.

Supportrar protesterar och klubbarna har börjat dra sig ur.

Super League faller samman. Manchester City har bekräftat att man drar sig ur, Chelsea verkar göra detsamma och i Spanien finns det uppgifter om att Barcelona och Atlético går i samma banor.

En av männen som drivit frågan om en superliga allra hårdast är Manchester Uniteds vd, Ed Woodward. När detta nu inte ser ut att bli av, har den brittiska storklubben under tisdagskvällen meddelat att Woodward avgår och lämnar sin post vid årets slut.

– Jag är väldigt stolt över att ha tjänat United och det har varit en ära att fått arbeta för en av de största fotbollsklubbarna i världen under 16 års, säger Woodward.

Woodward har arbetat för Manchester United sedan 2005 och varit vd sedan 2012. Hittills är Manchester City den enda klubb som bekräftat att man valt att dra sig ur Super League.

KLIPP: Fansen firar efter uppgfiter om att Chelsea lämnar Super League

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.