Youssoufa Moukoko (till höger) blev tidernas yngste målskytt i Bundesliga. Foto: Annegret Hilse/POOL/TT

Youssoufa Moukoko yngste målskytten i Bundesliga

Borussia Dortmunds Youssoufa Moukoko är blott 16 år och 28 dagar.

I dag blev han tidernas yngste målskytt i Bundesliga.

59 minuter in i bortamatchen mot Union Berlin dunkade han in 1-1 och skrev tysk fotbollshistoria.

För en knapp månad sedan, en dag efter att han fyllt 16 år, blev Youssoufa Moukoko den yngste spelaren i Bundesligas historia då han 85 minuter in i matchen mot Hertha Berlin.

I kväll skrev han historia igen. En knapp timme in i bortamatchen mot Union Berlin stack han, precis på rätt sida offsidelinjen iväg på en djupledspassning från Raphael Guerreiro.

Union Berlin vann

Från en ganska svår vinkel i den vänstra delen av straffområdet slog han till på ett tillslag, och hans hårda projektil gick in precis innanför den första stolpen.

– Vi får gratulera 16-åringen för hans mål. Det var något speciellt, sade Union Berlins lagkapten Christopher Trimmel efter matchen, enligt nyhetsbyrån AP.

Målet innebar 1–1, men Dortmund blev ändå utan poäng eftersom Marvin Friedrich i den 78:e minuten nickade in en hörna för matchavgörande 2–1.

KLIPP: Nytt bakslag för Zlatan – missar flera matcher