Anel Ahmedhodzic har ännu inte bestämt sig för vilket landslag han vill representera. Foto: Bildbyrån

Bosniska landslaget vill ha Ahmedhodzic – men han har inte bestämt sig

Uppdaterad
Publicerad

I dag tog Bosnien och Hercegovinas förbundskapten Dusan Bajevic ut truppen till Nations League-matcherna i september. Där fanns Malmö-backen Anel Ahmedhodzic inte med, men intresse finns helt klart.

”De ringde hela tiden”, skriver pappa Mirsad Ahmedhodzic i ett sms till SVT Sport.

Mittbacken Anel Ahmedhodzic, 21, har gjort succé i Malmö FF den här säsongen och därför har frågan om han kommer att välja det bosniska eller det svenska landslaget blivit aktuell.

Det hade spekulerats om att han skulle vara med i dagens bosniska trupp, men så var inte fallet.

Fotbollslandslaget herrar

”Han har inte svarat 'ja' och inte 'nej' till det bosniska landslaget. De ringde hela tiden, men han svarade att han inte har bestämt sig”, skriver pappa Mirsad Ahmedhodzic till SVT Sport.

”Vi är intresserade av honom”

Intresset bekräftas också från bosniskt håll.

– Jag har hört om honom och jag vet att vi är intresserade av att ha honom i vårt lag, säger presschefen för det bosniska landslaget Slavica Pecikoza till SVT Sport.

I samband med Malmös bortakryss mot Mjällby i söndags frågade SVT Sport huvudpersonen själv om valet han står inför:

– Som sagt, jag har inte tagit något beslut. Det är snart dags, kallelserna kommer snart så... det blir intressant, svarade han då.

Under måndagen hade det bosniska landsaget en presskonferens och där menade de att att ett byte av idrottsmedborgarskap är det som gör att MFF-talangen inte är med i truppen.

– De är båda (Anel och Dennis Hadzikadunic) mitt inne i en process som rör byte av idrottsmedborgarskap. Självklart hade vi önskat att de kunde vara med under den här samlingen, men den proceduren med Fifa och Uefa är ingenting vi kan råda över. De har kvalitéerna vi letar efter till det här landslaget och räknar med att de finns med oss vid nästa samling i oktober, säger assisterande tränare Slaven Musa enligt Kvällsposten.

Enligt Musa får Ahmedhodzic sitt bosniska pass imorgon tisdag.

Inte hört något från Sverige

Enligt pappa Mirsad har Anel Ahmedhodzic inte hört något från det svenska landslaget som tar ut sin Nations League-trupp onsdagen den 26 augusti.

Sverige ska möta Frankrike och Portugal den 5 och 8 september.

”Jag vet inte om han blir uttagen i Sveriges trupp nu”, skriver Mirsad Ahmedhodzic.

KLIPP: Nannskog hyllar Ahmedhodzic: ”Kan bli en framtida landslagsback”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollslandslaget herrar

Mer i ämnet