Sportchefen Bosse Andersson i tårar: ”Jag mådde inte bra under andra halvlek”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson var förstås helt överlycklig när det stod klart att det blev guld efter det nervkittlande dramat i Norrköping.

– Jag är så stolt över att vi får uppleva det här. Djurgården. Jag är så tacksam. Den här matchen har varit så påfrestande!”, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson

– Det är klart man har ont i magen, sa Andersson om hur både den senaste tiden varit och de sista minuterna i matchen mot Norrköping.

– Jag mådde inte bra under andra halvlek. Fan alltså, titta på dem, hur de går in och fixar det. Vi har så jävla härliga killar, säger Andersson mitt i segervimlet på Östgötaporten.

– Det har varit en lång höst. Först var vi sju lag och sedan var vi fyra.  Vårat lag är kanske inte det bästa (på papperet), men som lag är vi mästare 2019.

Bosse Andersson svimmade sedan under guldfirandet.

– Bosse mår bättre nu. Det gick snabbt. Men han fick vatten och fick sätta sig ner, säger presschefen Marcus Björling till Sportbladet.

Bosse Andersson är själv omskakad efteråt. Han kommenterar händelsen:

– Helt sjukt. Jag mår bra nu... Jag var helt borta. Jag blev chockad. Jag vet inte vad som hände.

SVT sände live från guldfirandet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.