Tredje raka förlusten för Djurgården

Chanserna saknades inte, men ineffektiviten fällde Djurgården.

Borta mot Brommapojkarna inkasserade man sin tredje raka förlust efter att Eric Johana Omondi gjort matchens enda mål.

Djurgården tog tag i matchen från start. Tino Kadewere hade ett gyllene läge att göra 1-0 på nick efter en fin frispark av Kevin Walker, men Nikola Petric parerade skickligt med fötterna.

Bortalaget tvingades sedan till ett tidigt byte. Vänsterback Jonathan Augustinsson nickade ihop med en BP-spelare och fick lämna planen. Med mittback Jonas Olsson avstängd var det skralt med försvarare på Djurgårdens bänk och mittfältaren Jesper Karlström fick ersätta – samtidigt som Fredrik Ulvestad gick ner på en vänsterbacksplats.

Tjugo minuter in i matchen kom BP:s första chanser – tre stycken på samma gång. Först en strålande räddning av Andreas Isaksson på Martin Rauschenbergs nick. På returen försökte både Gustav Sandberg Magnusson och Bajram Ajeti få bollen i mål, utan att lyckas.

Matchen avbröts

Knappa halvtimmen var spelad när matchen plötsligt avbröts. Domare Glenn Nyberg beordrade spelarna av planen eftersom assisterande domaren fick en smäll mot huvudet.

Enligt de första uppgifterna träffades han av ett inkastat föremål, men strax efteråt konstaterades att han hade krockat med en funktionär ute vid sidlinjen och samtidigt fått en flaska i huvudet.

Spelet återupptogs – och Djurgården var inte på tårna när BP:s Eric Johana Omondi skickade in ledningsmålet. Isaksson stod för en tavla när skottet letade sig in i mål.

Djurgården forcerade

Gästerna försökte skruva upp tempot ännu mer i andra halvlek. Det saknades inte chanser, men effektiviteten lyste med sin frånvaro. Samtidigt hotade BP på kontringar.

Bland annat var en viljestark Ajeti nära att pricka in 2-0 men Isaksson stod i vägen. Djurgården valde att slänga in Kerim Mrabti, tillbaka efter skada, och bara minuten senare kom den bästa kvitteringschansen.

Felix Beijmo hittade Aliou Badji i straffområdet. Anfallaren tog emot, vände om och klippte till, men bollen tog klockrent i ribban. En forcering i slutminuterna, där Kadewere nickade över och Isaksson sånär nådde högst på ett inlägg, var förgäves. BP höll ut och vann.

1-0-segern innebär att hemmalaget lyfter i en haltande tabell och tar sig upp på en tolfteplats. I samma veva är Djurgården alltjämt tia efter att ha inkasserat sin tredje raka förlust. På torsdag möter man Malmö i cupfinal.