Luis Pimenta ny huvudtränare för BP. Foto: Bildbyrån

Efter Mellberg – portugis tar över BP

Uppdaterad
Publicerad

För tre veckor sedan meddelade Olof Mellberg att han lämnade BP.

Nu är det klart vem som tar över den allsvenska nykomlingen – portugisen Luis Pimenta.

Det meddelade klubben vid en presskonferens under onsdagen. 36-åringen kommer senast från norska Kongsvinger IL och har skrivit på ett fyraårskontrakt med den allsvenska nykomlingen.

– Självklart känns det uppmuntrande när en förening och en tränare med samma DNA hittar varandra. För det skapar chans att bli effektiv. Vi ska bygga vidare på den offensiva, kontrollerande fotbollen som klubben spelat. Vi ska bygga vidare på den, inte ta bort eller förändra, säger han till klubbens hemsida.

Sportchefen Daniel Majstorovic om rekryteringen.

– Luis är den profil av tränare som vi sökt efter. Stark karaktär. Med en tydlig spelidé. Han är strukturerad, noggrann i sitt arbete där det finns en stor passion och engagemang i det han går in. Det faller in i vår syn på hur vi vill att vår huvudtränare ska vara, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.