Tre finskor bakom Örebros seger mot Brommapojkarna

Uppdaterad
Publicerad

Tre finska spelare låg bakom segern när Örebro vann med

2-1 på bortaplan mot BP.

Det var mållöst till 67:e minuten i mittenmötet på Grimsta. Då svarade en finsk Örebro-duo för en prestation som gav gästerna ledningen. Hedi Kollanen drev upp bollen och kom in mellan BP:s försvarslinje och spelade en helt omarkerad landsmannina i Amanda Rantanen som kunde bredsida in bollen i vänster hörn.

En svag insats av BP-försvaret. Rantanen, som hade hoppat in i matchen bara fyra minuter tidigare, fick stå alldeles för fri och kunde ostört sikta.

Bara tre minuter senare var det dags igen. Finskt igen.

Men den här gången är det svårare att lasta BP för baklängesmålet. Istället en riktigt fin frispark av Kollanen där Elli Pikkujämsä sprang helt rätt in i straffområdet och nickade in bollen i en lyra i bortre hörnet.

BP reducerade genom Klara Andrup efter en lång crosspassning. Men då stod klockan på över 92 minuter och det slutade 2-1 till gästerna.

OBOS Damallsvenskan

IF Brommapojkarna logo

IF Brommapojkarna

1 - 2

KIF Örebro DFF logo

KIF Örebro DFF

Grimsta IP, Stockholm
Publik: 126
Domare: Sandra Almkvist

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.