Seth Kanteh Hellbergs Brage tappade poäng mot Halmstad, till glädje för Varberg och Mjällby. Foto: Bildbyrån

Brage förlorade – då jublar Varberg och Mjällby

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut som att Brage skulle vinna enkelt, och se till så att de allsvenska platserna skulle fördelas först i sista omgången.

Men de tappade en 2–0-ledning – och förlorade med 2–3.

Då kan Varberg bli allsvenskt i kväll, och Mjällby i morgon.

Det snackas mycket om hur jämn den allsvenska guldstriden är.

Men även i superettan är det jämnt och spännande i toppen. Inför den näst sista omgången så toppade Varberg och Mjällby på 53 poäng, före Brage med 51.

Brage rivstartade

Därmed var Brage tvingat att vinna mot Halmstad i dag, för att inte vara beroende av att Varberg och Mjällby förlorar sina matcher senare denna omgång.

Men just så blev det. Trots att laget rivstartade matchen på Örjans Vall, och gjorde två mål på mindre än två minuter knappt halvvägs in i den första halvleken, så förlorade det.

HBK dominerade andra

För bara drygt tio minuter senare så gjorde Halmstad två mål på ungefär samma tidsram.

Och det blev ännu värre. I den andra halvleken dominerade Halmstad totalt, och i den 90:e minuten kom till slut ett segermål. Från mittplanen slogs en lång boll upp till veteranen Andreas Johansson långt ner på högerkanten. Han spelade in bollen i straffområdet, där Mikael Boman dök upp och satte 3–2.

I och med resultatet så kan Varberg om ett par timmar säkra allsvenskt avancemang. Om de vinner borta mot bottenlaget Brommapojkarna i kväll (start 17.30) så är de klara för den högsta serien. Detsamma gäller för Mjällby, om de vinner mot jumbon Syrianska så är deras allsvenska plats kvar.

Se också: Varberg missade att säkra allsvenska kontraktet.

Superettan

Halmstads BK logo

Halmstads BK

3 - 2

IK Brage logo

IK Brage

Örjans vall, Halmstad
Publik: 1408
Domare: Farouk Nehdi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.