Bråkigt innan slutsignal: ”Riktigt dåliga förlorare”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården besegrade kroatiska Rijeka med 2-0 på hemmaplan. Strax innan slutsignal blev det hetsigt på planen med heta ordväxlingar och småbråk mellan lagen.

– De var riktigt dåliga förlorare. De sade både det ena och det andra och vägrade tacka efter matchen. Men jag kunde egentligen inte bry mig mindre, säger lagkapten Magnus Eriksson till SVT Sport.

Även Haris Radetinac hade en del att säga om de kroatiska spelarnas agerande, och var själv inblandad i smågruffet på slutet.

Men mittfältaren tog det hela med ro och säger skämtsamt efteråt:

– Det är Balkanfolk. Jag kommer ju därifrån jag vet vad som krävs. Nej men det är fotboll, det är inte balett. Det är klart det ska smälla till lite.

Hur upplevde du det som hände innan slutsignal?

– Jag fick en onödig armbåge i ryggen, så då sade jag till honom att använda ryggen bara. Jag tycker det är ett onödigt agerande när det står 2-0 i 90:e minuten. Så då ville jag säga att det inte är okej.

Berömmer laget: ”Jättestolt över grabbarna”

Djurgården är inne i ett fint flow just, efter två raka segrar mot Rijeka i kvalet av Europa Conference League. Magnus Eriksson, som hade sin son med sig i mixade zonen efter matchen, sken upp när det kom på tal.

– Vi gör en stabil match, precis på samma sätt som det varit de senaste veckorna. De här matcherna är en höjdpunkt för honom (sonen) också, så jag smälter lite nu. Så stolt som jag är över honom, så stolt är jag också över grabbarna i dag. Jag är jättestolt över vår insats.

Djurgården toppar dessutom allsvenskan efter segern mot Häcken senast och har fem raka segrar i ligan.

– Vi har bra sammanhållning i gruppen just nu. Vi trivs med varandra och då syns det i spelet. Vi känner oss i bra slag helt enkelt, säger Radetinac.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.