Djurgården frälste hemmapubliken – vidare i Europakvalet

Högt tryck på Tele2. Då frälste formstarke Isak Hien hemmapubliken när han satte ledningsmålet i andra halvlek. Djurgården vann till slut med 2-0 och är vidare till Europakvalets tredje runda.

– Det är en fantastisk känsla. Det är det man drömmer om när man skriver på för Djurgården, säger Hien till SVT Sport.

Första mötet slutade med seger för Djurgården med 2-1 på bortaplan.

I returen mot kroatiska Rijeka, med den allsvenska segern mot Häcken i ryggen och inför storpublik på hemmaplan (18 605 åskådare), blev det seger igen för Blåränderna.

Mittbacken höll sig framme

Matchen var relativt länge mållös. Men i 56:e minuten slog lagkapten Magnus Eriksson en hörna från höger som först ramlade ner framför fötterna på Hjalmar Ekdal som samtidigt blev neddragen i straffområdet.

Men bollen levde fortfarande och vem höll sig framme i boxen då om inte Isak Hien. Mittbacken som visat storform på sistone, rusade fram och dundrade bollen i mål från nära håll.

”Extremt nöjd med min insats”

Efter matchen var han, föga förvånande, nöjd med utdelningen.

– Att få spela sådana här matcher, göra sådana här mål och sådana här prestationer... Jag är extremt nöjd med min insats och även grabbarnas, säger Isak Hien.

Inspirerade av ledningen bäddade målvakt Jacob Widell Zetterström för 2-0-målet med ett jättekast över halva planen till Haris Radetinac som hittade en frispelad Emmanuel Banda. 24-åringen tackade och tog emot, lyfte blicken och placerade snyggt in 2-0 med vänsterfoten.

Elfsborg lyckades inte vända tunga underläget

Resultatet innebar totalt 4-1 över dubbelmötet och för Djurgården väntar nu Sepsi från Rumänien i tredje rundan, som vann sitt dubbelmöte med slovenska Olimpija Ljubljana efter straffavgörande.

För Elfsborgs del behövdes ett mindre mirakel för att hålla Europaresan vid liv. Första mötet med Molde slutade i en förkrossande 4-1-förlust för Boråslaget. Men istället var norska serieledaren starkast igen och vann med 2-1.