Neymar visade vägen – Brasilien till kvartsfinal

Brasiliens superstjärna Neymar visade vägen mot Mexiko, med två fina aktioner i andra halvlek. Nu väntar antingen Belgien eller Japan i kvartsfinal.

Första halvlek blev sömning, där Mexiko tycktes prioritera att få ordning på det försvarsspel som havererade så fullständigt mot Sverige i 0-3-matchen.

Först i andra halvlek började det hända saker. Neymars 1-0-mål kom i 51 minuten, när Willian tog sig in i straffområdet och hittade in till Neymar som petade in bollen från nära håll.

Tio minuter senare var det nära igen när Willian kom igenom och tvingade Guillermo Ochoa till en fin räddning.

Neymar i fokus igen

Med 20 minuter kvar kom Neymar återigen i fokus när han fick en lätt stämpling på benet från Layún, och vred sig i plågor. Det såg ut som att stjärnan kraftigt förstärkte situationen, men varken Neymar eller mexikanen bestraffades.

Med tre minuter kvar kom också 2-0. Neymar kom igenom och sköt, och Ochoa fick fingrarna på bollen. Roberto Firmino fick då öppet mål och kunde punktera matchen.

– Vi fick slita. Det var en svår match men laget visade vad vi går för. Vi har spelat flera matcher nu utan att släppa in mål. Det visar på kvalitéen vi har i försvaret och i vår målvakt, säger Neymar efter matchen.