Brasilien är regerande mästare i Copa America. Här firar de finalvinsten mot Peru hemma på Maracana-stadion i Rio de Janeiro för två år sedan. Foto: TT

Brasilien tar över Copa America

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Colombia och Argentina strukits som arrangörer av Copa America räddar Brasilien mästerskapet som inleds om två veckor.

”Conmebol tackar president Jair Bolsonaro och hans stab, liksom det brasilianska fotbollsförbundet för att ha öppnat dörrarna till landet för det säkraste sportevenemanget i världen”, skriver det sydamerikanska fotbollsförbundet.

Det sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol meddelade i dag att Brasilien tar över mästerskapet i elfte timmen. Colombia fråntogs sina 15 matcher i mästerskapet den 20 maj på grund av den politiska oron i landet med våldsamheter mellan demonstranter och polis.

Copa America

I går ströks Argentina som arrangör på grund av den skenande coronapandemin i landet.

Turneringen kommer att spelas mellan de tänkta datumen 13 juni och 10 juli. Inga städer eller arenor har kommunicerats ut.

MER FOTBOLL: Villarreal Europa League-mästare på 22:a straffen (27 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet