James Rodgriguez är enormt besviken över att ha petats ur det colombianska landslaget. Foto: TT

Petade colombianske stjärnan: ”Enorm sorg”

Uppdaterad
Publicerad

Evertonstjärnan James Rodriguez kritiserar det colombianska förbundet efter att ha lämnats utanför truppen till Copa America och två VM-kvalmatcher.

– Det fyller mig med en enorm sorg, säger Rodriguez.

29-åringen slog igenom vid VM i Brasilien 2014 där Colombia nådde kvartsfinal. Sedan blev det ett långtidskontrakt med Real Madrid innan han blev utlånad till Bayern München och sedan förra året återfinns han i Everton i Premier League.

När Colombia tog ut truppen till VM-kvalmatcherna mot Peru 3 juni och Argentina 8 juni och Copa America som inleds 13 juni fanns inte Rodriguez med. ”Han befinner sig inte i optimalt tillstånd för att delta” skriver förbundet i en kommentar.

Copa America

Det håller inte Rodriguez alls med om.

Colombia har strukits som arrangör

– Det var med stor överraskning som jag fick besked från landslagsledningen om att de inte ville använda sig av mig och önskade mig en snabb återhämtning, säger Rodriguez enligt Reuters och tror att han skulle varit redo för matchen mot Argentina och sedan Copa America, detta efter sina vadbesvär.

– Jag blev enormt besviken, att inte ha förtroendet från landslagsledningen fyller mig med en enorm sorg, säger Rodriguez.

Colombia skulle arrangerat Copa America tillsammans med Argentina men det sydamerikanska fotbollsförbundet har strukit Colombia som arrangör på grund av den politiska oron med våldsamma sammanstötningar mellan demonstranter och polis som råder sedan en månad tillbaka.

Det finns inga uppgifter om vad som kommer att hända med de 15 matcher som skulle spelats i Colombia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet