Sergi Canos jublar efter Brentfords första mål i Premier League. Foto: Bildbyrån

Brentford skrällde i premiären – besegrade Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Brentford stod för en riktig skräll i premiärmatchen i Premier League.

Nykomlingen besegrade storlaget Arsenal med 2-0 på hemmaplan.

För första gången på 74 år var Brentford tillbaka i den engelska högstaligan. Pontus Jansson spelade hela matchen och var lagkapten när hans lag tog emot Arsenal inför en fullsatt hemmaarena. Arsenal saknade bland andra stjärnanfallarna Pierre-Emerick Aubameyang och Alexandre Lacazette på grund av sjukdom.

Det var nykomlingen som inledde bäst. Bryan Mbeumo rann igenom och var nära att ge hemmalaget ledningen när han sköt bollen i stolpen.

Till slut kom också ledningsmålet. Efter 22 minuters spel avlossade Sergi Canos en riktig kanon som gick i mål bakom Bernd Leno i Arsenal-målet. Och Brentford fick en drömstart på Premier League och matchen.

Dansk matchhjälte

I andra halvlek spelade Arsenal upp sig en aning. Emile Smith Rowe fick ett bra läge men hemmalagets målvakt David Raya räddade. Granit Xhaka var också nära med ett skott som gick precis över ribban.

Men istället för en kvittering stack Brentford upp och utökade ledningen. Efter ett långt inkast kunde den danske mittfältaren, Christian Nörgaard, nicka in 2-0 för hemmalaget.

Det blev slutresultatet i matchen och Brentford inledde Premier League på bästa möjliga sätt.

Premier League

Brentford logo

Brentford

2 - 0

Arsenal logo

Arsenal

Brentford Community Stadium, London
Publik: 16479
Domare: Michael Oliver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.