IFK Göteborg tog viktig seger i måstematch

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg besegrade Brommapojkarna borta med 2-0. Blåvitt lyckades vända den negativa trenden och tog första segern sedan augusti.

– Vi var verkligen ett lag som tog jobbet och tre viktiga poäng till IFK Göteborg, säger Göteborgs tränare Poya Asbaghi till TT.

Sportchefen fick lämna.

Två nya assisterande tränare fick träda in i truppen.

Då tog tränare Poya Asbaghis trupp sin första seger sedan augusti. Blåvitt besegrade Brommapojkarna med 2-0 borta på Grimsta IP.

Brommapojkarna inledde piggt hemma men det var gästerna som tog ledningen i den 25:e matchminuten. Sebastian Ohlsson kunde tack vare fint förspel av Tobias Hysén skjuta in det viktiga ledningsmålet. Ohlsson avslutade kliniskt med ett lågt skott från en snäv vinkel, in via Nikola Petrics högra stolpe.

Klassisk 4-4-2

Blåvitt ställde upp med en klassisk 4-4-2-uppställning och det visade sig vara rätt taktik mot BP. Stockholmslaget lyckades förvisso värja sig mot återkommande höjdbollar från bortalaget men hade svårt att hänga med i omställningarna.

Och 2-0-målet kom efter en snabb omställning där Victor Wernersson kunde avsluta målskyttet i den 59:e matchminuten med ett stenhårt skott mitt i mål.

– Nu tycker jag att det är klart för Göteborg och jag tror inte de kommer att behöva kvala, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Västkustlaget bjöd på annorlunda spel än tidigare.

– Det var ingen vacker fotboll men det var smart fotboll. Göteborg spelade rakare och mer cyniskt, säger Nannskog.

Det var blåvita glädjescener hos de 500 ditresta göteborgarna – andrum för Göteborg som nu har skrapat ihop 28 poäng, åtta poäng mer än jagande Dalkurd och BP.

Fyra allsvenska omgångar kvarstår.

Allsvenskan

IF Brommapojkarna logo

IF Brommapojkarna

0 - 2

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Grimsta IP, Stockholm
Publik: 2308
Domare: Andreas Ekberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.