Norrköping knappar in på AIK

IFK Norrköping knappar in på AIK i serietoppen. Och det kan man tacka Kalle matchvinnaren Kalle Holmberg och duktiga målvakten Isak Pettersson för.

– Vi hade pressen på oss och klarade det. Men AIK har ett försprång de borde kunna förvalta, sa Kalle Holmberg efteråt.

Hammarby förlorade mot Malmö, AIK fick oavgjort mot Djurgården och IFK Norrköping såg ut att förlora.

Men när helgen var över var det IFK Norrköping som var den stora vinnaren av topplagen. Underläge med 0–1 och knackigt spel vändes till seger med 2–1 borta mot Kalmar FF. Så nu är avståndet sex poäng mellan tvåan Norrköping och ettan AIK.

Avgörande var såklart 2–1-målet efter 73 minuter då Kalle Holmberg efter en lång löpning kastade sig fram och lobbnickade in bollen i nät. Men också målvakten Isak Peterssons räddningar i slutet, samt Alexander Franssons överraskande kvittering, just före paus.

För det var Kalmar FF som startade bäst och när 1–0 kom efter 18 minuter var det helt logiskt. Viktor Elm blev fri vid bortre stolpen och kastade sig och nickade över Norrköpings målvakt

När Norrköping kvitterade just före paus var det däremot helt ologiskt. Men Alexander Fransson ordnade i alla fall 1–1 med ett snyggt distansskott via stolpen.

Rasmus Elm fick dominera mittfältet och kunde slå exakta bollar till sina medspelare, och Kalmar var långa stunder det klart bättre laget.

– Okej, det var ett rätt snyggt mål. Och jag gjorde ett nickmål här i Kalmar förra året, så jag ville inte vara sämre i dag, sa Kalle Hoilmberg till CMore.

– Vi hade en plan som vi följde bra. Men Norrköping lyckades krångla sig ur det och vinna, Rättvist eller inte? De vann. Det är det som gäller, sa Kalmars tränare Henrik Rydström.