”Pekings” kapten Andreas Johansson deppar. Foto: Bildbyrån

Norrköpings tunga poängtapp i guldstriden – kryss mot Sirius

IFK Norrköping jagar AIK i kampen om SM-guld, men då de mötte Sirius borta fick den guldstriden sig en rejäl törn. Ett mål av Siriuskaptenen Moses Ogbu gjorde att matchen slutade 1-1 och nu är det fem poäng upp till ledande AIK som har en match mindre spelad.

– Det är sex matcher kvar, men det är klart att vi hade behövt vinna, säger Norrköpings Simon Thern till C More.

Det var nära att Sirius skulle ta ledningen då Robert Åhman-Persson fick in bollen i mål. Men det vinkades av för offside.

Istället blev det Norrköping som tog ledningen strax innan paus. Ett inlägg nådde Alexander Fransson som sedan gav bollen till David Moberg Karlsson som placerade in 1-0.

Det sista som hände i första halvlek var att Simon Thern var nära att kruta in 2-0, men bollen gick strax över ribban.

Istället lyckades Ogbu kvittera i den 49:e minuten. Mittbacken Daniel Jarl nådde högst på en hörna och tvingade målvakten Isak Pettersson till en reflexräddning, men på returen kunde Ogbu trycka in kvitteringen i nättaket från nära håll.

Imorgon möter AIK Dalkurd borta i Gävle och om det blir seger där leder de allsvenskan med åtta poäng med sex matcher kvar att spela.