Foto: TT Nyhetsbyrån

Bronsman förtegen om samarbete

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs FC avrundade 2020 med en hel rad av frågetecken. Nu skriver vi 2021, men frågetecknen består.

– Jag kan inte kommentera något just nu, säger ordföranden Peter Bronsman till SVT Sport angående spekulationerna om ett samgående med en annan klubb.

I november vann Göteborgs FC sitt första SM-guld i fotboll. I december värvade de fortfarande nya damer inför 2021, bara för att strax före nyår släppa bomben: vi lägger ner vår elitsatsning. Två dygn senare var elitsatsningen tillbaka igen.

– Vi kanske har varit dåliga på att förklara varför vi sade att vi lägger ner. Det är för att förbättra för tjejerna. Jag är helt säker på att många städer i Sverige kommer att hänga med om vi lyckas i Göteborg. Då kommer damfotbollen att växa, säger Peter Bronsman.

Efterlyser samarbete

Peter Bronsman har hela tiden sagt att de bästa damlagen i Sverige inte klarar sig internationellt på egen hand, utan måste samarbeta med klubbar som är stora på herrsidan, vilket just nu sker på många håll i Europa. Samtidigt riskerar det hastiga agerandet från Göteborgs FC i december att framstå som en blandning av marknadsföring och ambivalens inför framtiden.

– Men när vi sade att vi lägger ner elitverksamheten visste vi inte att vi skulle få ett så stort gensvar. Det håller inte att bara gå i gamla fotspår, försvarar Peter Bronsman agerandet.

Men samtidigt består ju gensvaret just nu bara i att ni för samtal med andra klubbar. Hur ser du på det?

– Det är vår uppgift att hitta en samarbetspartner nu, och jag tror att det går. Min bedömning är att många inser att detta är framtiden.

Hur nära är ni en lösning med någon annan förening i Göteborg?

– Jag lovar att återkomma när jag vet.

Kan du säga någonting om vilken dialog ni för just nu?

– Jag vill inte kommentera någonting om det just nu, säger Peter Bronsman till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer