Foto: Bildbyrån

Brorsson efter förlusten: ”Siktar på tredjeplatsen”

Uppdaterad
Publicerad

Förlust i första gruppspelsmatchen för Malmö – men fem kvar att spela.

Målet är klart, enligt Franz Brorsson, 25.

– Vi siktar på tredjeplatsen, säger backen.

För MFF:s del blev det en tuff 0-3-förlust mot Juventus i premiären. Parallellt lyckades Chelsea besegra Zenit St. Petersburg med 1-0 i den andra gruppspelsmatchen. Ett bra resultat, enligt Malmö-spelaren Franz Brorsson.

– Vi siktar på tredjeplatsen, fullt rimligt, tycker jag. Skönt att de (Zenit) också fick noll poäng. En vinst mot dem öppnar upp stora chanser och det är egentligen dem vi ska plocka poäng av, säger han på presskonferensen efteråt.

Brorsson är inte helt nöjd med MFF-spelarnas agerande vid målen.

– Alldeles för billiga de två andra målen. Det blir tufft att släppa in två enkla mål. 1-0 i paus hade känns betydligt bättre.

Vissa positiva delar att ta med sig, menar han dock.

– Vi fick bra press på dem och vi vann boll högt upp. Sen får de 1-0 från ingenstans, men sådana här lag är effektiva. Får de en enkel chans så är det nästan mål i nio av tio. Man kan inte ge dem många chanser för då sätter de dit den. Första 25 känns bra, men 3-0 innan halvtid var inte optimalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.