Tobias Sana. Foto: Bildbyrån

Bröt med IFK Göteborg – nu är Sana klar för BK Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Sana bröt sitt kontrakt med IFK Göteborg efter en konflikt. Nu är han klar för stadsrivalen BK Häcken. Kontraktet sträcker sig över ett och ett halvt år.

– Det är kul att komma till ett lag som ligger i toppen, säger han till klubbens hemsida.

Den 19 maj meddelade IFK Göteborg att man avslutar samarbetet med Tobias Sana. En incident i halvtid mot Kalmar blev den utlösande faktorn, påstod Blåvitt.

I juli berättade Sana för SVT Sport hur han såg på situationen.

– Det var ett samtal och jag räckte upp min hand och sa ”deras högerback ser ut som (Lionel) Messi på plan, han får jättemycket tid och jag får jaga honom hela tiden. Jag ser dålig ut i mitt presspel, vi måste hitta en lösning”. Jag tror att tränaren (Mikael Stahre) blev irriterad. Min vilja var att vi skulle bli bättre. När han sa ”fokus!” högljutt, jag ställde mig upp och svarade ”jag är fokuserad” och gick emot honom. När vi lämnade omklädningsrummet sa han ”fokusera på matchen nu”, sedan gjorde vi ”high-five”, sade han.

”Jag är väldigt glad”

Nu har den 33-årige Sana skrivit på för serieledande BK Häcken.

– Det är kul att komma till ett lag som ligger i toppen och som är intresserade av att värva en. Jag är väldigt glad över att vara här, i en sådan miljö, säger han.

Sana har skrivit på ett kontrakt över ett och ett halvt år.

– Det är en bra värvning som passar vår profil. Förväntningarna är att Tobias ska kunna komma in direkt och bidra på och utanför planen, säger sportchef Martin Ericsson.

Klipp: Tobias Sana pratar ut om uppbrottet med IFK Göteborg (16 juli)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.