Club Brugge är klart för CL-slutspel. Foto: TT

Brugge klart för slutspel för första gången

Uppdaterad
Publicerad

Club Brugge spelade 0-0 mot Atletico i Madrid och säkrade en slutspelsplats i Champions League för första gången i klubbens historia.

Brugges framfart i Champions League den här hösten har väckt stor uppmärksamhet. Efter vinster mot Leverkusen, Porto och Atletico Madrid kom i dag första poängtappet när det blev mållöst i Madrid. Den poängen säkrade dock avancemanget till åttondelsfinalen i vinter – detta trots att det återstår två omgångar i gruppspelet.

– Det är en dröm. Vi kämpade till slutet och nådde vårt mål till slut. Tidigare år har det inte slagit väl ut för oss. Vi kände att det skulle bli annorlunda i år och nu har vi nått slutspelet. Men vår framgång kommer inte att sluta här. Låt oss se hur långt vi kan gå, säger målvakten Simon Mignolet som noterades för nio räddningar, varav en stack ut alldeles extra.

Laget från Brygge i norra Belgien spelade i slutet med tio man sedan Kamal Sowah fått sitt andra gula kort.

Gratulerades av Atleticos målvakt

Från nära håll räddade han ett skott med ansiktet från Alvaro Morata.

– Jag gick ut med hela kroppen och kunde rädda med huvudet. Ändamålet helgar medlen,  säger man ju, säger 34-årige Mignolet, med ett förflutet i Liverpool. Han har hållit nollan i alla fyra CL-matcherna den här hösten.

För Atletico var det tredje matchen i rad i Champions League utan vinst.

– Vi skapade massor med chanser utan att få bollen att gå i mål. Mignolet gjorde en fantastisk match och jag gratulerade honom, säger Atleticos målvakt Jan Oblak till AP.

Salahs galna show i Sportnytt – historisk efter hattrick på sex (!) minuter:

UEFA Champions League

Atlético Madrid logo

Atlético Madrid

0 - 0

Club Brugge logo

Club Brugge

Cívitas Metropolitano, Madrid
Publik: 60810
Domare: Danny Makkelie

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.