Mohamed Salah gjorde hattrick på sex minuter. Foto: TT/Bildbyrån

Salah historisk – snabbaste hattricket i Champions Leagues historia

Mohamed Salah har inte haft någon lyckad säsongsinledning och började på bänken borta mot Rangers i Champions League. Då slog han till med hattrick på sex minuter efter att ha blivit inbytt i andra halvlek, när Liverpool vann 7–1.

Liverpool har hittills haft en tuff säsongsinledning och är hela 14 poäng bakom Arsenal i Premier League.

Därför blev nog många Liverpoolsupportrar nervösa när Rangers tog ledningen i kvällens gruppspelsmatch i Champions League. Men de behövde inte vara oroliga länge.

Salah historisk

Firmino kvitterade och gav sedan ”the reds” ledningen med 2–1. Men det var Mohamed Salah som blev kvällens man.

Egyptiern blev inbytt i den 68:e minuten.

I den 76:e gjorde han 4–1. I den 80:e gjorde han 5–1. Och en minut senare smekte han in 6–1, och stod därmed för Champions Leagues snabbaste hattrick någonsin på strax över sex minuter.

Salah höll om Elliot

Tidigare rekordinnehavare var Bafétimbi Gomis som gjorde tre mål på åtta minuter 2011 för sitt Lyon.

– Han är en enastående spelare, det vet vi alla, säger tränaren Jürgen Klopp till BT Sport om Salah efter matchen.

Innan matchen var slut fick även supertalangen Harvey Elliot göra ett mål, och fick invänta bekräftelsen efter VAR-granskning med hattrickskytten Salah kramandes runt halsen.