Cajuste redo för nästa steg i karriären

Uppdaterad
Publicerad

Jens Cajuste har varit ryktenas man den här sommaren. I en intervju med SVT Sport berättar landslagsmittfältaren om uppgifterna som placerar honom i England och nykomlingen i Premier League, Brentford. 

– Det har varit en intressant sommar för mig med en massa rykten och prat. Det är ingen större nyhet att jag är känner mig redo för ett nytt steg, säger han. 

Jens Cajuste var tidigare i sommar nära att skriva på för franska Rennes. Men i sista stund nobbade svenskens klubb, FC Midtjylland ett bud på 120 miljoner kronor. Den danska klubben anser sig kunna få bättre betalt för 22-åringen.  

– Summorna är helt galna, men samtidigt kul att veta att man värdesätts så högt. Det tar jag som motivation för att jobba ännu hårdare, säger Cajuste själv om sitt marknadsvärde.  

Summorna till trots. Osäkerheten kring var han kommer spela fotboll i höst har inte bara varit positiv för Cajuste.  

– Det har varit svårt i vissa stunder, men det handlar om att kontrollera det man kan kontrollera. Vissa saker kan man inte styra över och det får man acceptera. Det man kan göra att jobba på och utveckla sitt egna spel, det är det jag försöker göra.  

Nu är det inte många dagar kvar innan det berömda transferfönstret stänger. Hur ofta kollar du i kalendern?  

– Jag försöker inte att tänka på det. Men det är omöjligt att inte göra det. Man har koll på dagarna och räknar ner timmarna. Samtidigt försöker jag hålla fokus. 

Mycket talar ändå för att du flyttar till Premier League och Brentford. Hur stort är det för dig? 

– Det finns nästan inget större än Premier League, det skulle vara riktigt kul att ta sig an den utmaningen. Som så för många andra har det varit en barndomsdröm att spela där. 

Är resväskan hemma packad? 

Nej, det kan jag inte svara på, säger han och skrattar med ett stort leende. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.