Foto: Bildbyrån

Legendariska Lloyd har gjort sina sista fotbollsminuter

Uppdaterad
Publicerad

Storspelaren Carli Lloyd, 39, lägger skorna på hyllan och gjorde i kväll, svensk tid, sina sista fotbollsminuter när hennes NJ/NY Gotham FC åkte ut ur NWSL-slutspelet.

– Tyvärr får jag inte en till vecka med laget, säger en tårfylld Lloyd i NWSL:s sändning efter matchen.

Lloyds Gotham tog sig till kvartsfinal i NWSL-slutspelet – men där tog resan stopp. Det blev förlust med 0-1 mot Chicago efter mål av Mallory Pugh i 61:a minuten och den mångåriga spelarens karriär tar därmed slut.

– Jag är stolt, men jag är också ledsen, för att det här var det, säger Lloyd.

Lloyd var märkbart rörd efter slutsignal.

– Jag har spelat den här sporten och försökt vara den bästa jag kan och hjälpa mitt lag. Jag tror att det jag tar med mig är hur många jag påverkat, jag kanske inte inser det nu men det är något jag inser mer och mer.

39-åringen meddelade i augusti att hon efter säsongen skulle lägga skorna på hyllan. Hon fick avsluta landslagskarriären med ett OS-brons i somras.

– Även om jag inte kommer att vara på fotbollsplanen igen kommer jag att hjälpa sporten att växa.

Amerikanskan vann bland annat två OS-guld, två VM-guld och gjorde 134 mål för USA. Hon har dessutom utsetts till årets spelare två gånger av Fifa.

MISSA INTE: Sverige besegrade Irland med 1-0 (21 okt 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.