SVT Sports expert Frida Östberg ser Caroline Seger som viktig i landslaget. Foto: Bildbyrån

Östberg: Caroline Seger kan bli viktig i EM 2021

Publicerad

Caroline Seger har förlängt sitt kontrakt med Rosengård i tre år och det innebär att lagkaptenen också fortsätter i landslaget.
– Jätteviktigt för Rosengård, men också för landslaget. Hennes defensiva spel är helt outstanding, säger SVT Sports expert Frida Ösberg.

Östberg menar att eventuella skador avgör om Seger, som är 34 år, spelar kontraktet ut.

– Det beror helt på hur skadefri hon får vara. Det som känns viktigt är att jag tror att EM 2021 kommer att bli ett väldigt intressant mästerskap för Sverige och om man kan ha med henne där i bra form så skulle det vara väldigt viktigt, säger experten.

Att hon spelar i just Rosengård tror Östberg att kan vara en fördel.

– Det handlar om att få kroppen att hålla och en fördel då man blir äldre är att man lär sig vilken belastning man kan ha. När hon är i en miljö som Rosengård så behöver inte bevisa något på träning utan kan säga till om hon behöver mer ledighet eller alternativ träning.

Hur viktig är hon i Peter Gerhardssons landslag?

– Jätteviktig. Dels ledaren med hennes professionalitet och erfarenhet och dels på planen där hon har ett lugn och en trygghet i sitt defensiva spel där hon kan stänga väldigt stora ytor som ger förutsättningar för andra. Sedan får vi se om hon kommer att spela 90 minuter i alla matcher framöver. Men är hon fräsch så är hon absolut en startspelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer