Foto: Bildbyrån

Seger förlänger – siktar mot OS och landskampsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Rosengårds och landslagets kapten, Caroline Seger, har valt att förlänga sitt kontrakt med Rosengård och har skrivit på för tre nya år.

– Jag fick lite tid efter alla de framgångar som varit detta året att sätta mig ner och känna efter, säger Seger till SVT Sport.

Som kapten har Caroline Seger, 34, burit Sverige till ett VM-brons i somras och sitt Rosengård till SM-guld under hösten. Samtidigt som hon har dragits med skador som bidrog till att hon missade de två senaste landslagssamlingarna.

– Det är lätt att man efter så mycket framgång som det varit i år, att man kastar sig in i något man kanske inte har kommit underfund med att man verkligen vill göra. Men jag kände ganska direkt att motivationen och drivkraften finns kvar och jag ser verkligen fram emot att fortsätta den här resan. Både med Rosengård och med landslaget.

Med ett utgående kontrakt har hon nu bestämt sig för att satsa vidare, i såväl klubblag som landslag.

– När jag väl hade bestämt om klubblaget så var det allt eller inget för mig. Därför var det naturligt att även fortsätta i landslaget.

En av motivationsfaktorerna är att passera tidigare landslagskollegan och nuvarande sportchefen, Therese Sjögran, i flest antal landskamper för Sverige. Sjögran har spelat 214 stycken och Seger noterades tidigare i år för sin 200:e landskamp.

– Carolines förlängning betyder väldigt mycket för FCR. Hon är en ledare både på och utanför planen. Hon är en viktigt del i lagbygget inför 2020. Vi ha en ung trupp och Carolines erfarenhet kommer bli direkt avgörande, säger sportchefen, Therese Sjögran till lagets hemsida.

Caroline Seger efter SM-guldet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.