Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline Seger tillbaka i landslaget – hör veteranen om inhoppet Foto: Bildbyrån

Caroline Seger tillbaka i VM-premiären: ”Det är skönt att se ljuset”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Segers VM-medverkan har hängt i en skör tråd.

I premiären byttes hon in i 80:e minuten och var med i Sveriges vändning.

– Jag är glad att allt kändes bra och att jag inte mår dåligt efteråt, säger 38-åringen.

Caroline Seger tvingades till operation efter fjolårets EM och har haft en tuff väg tillbaka till fotbollsplanen.

När hon gjorde landscomeback i våras blev det ett kortare inhopp innan hon åkte på en ny skada och i klubblaget har det bara blivit 19 minuter inför VM.

Damlandslaget i fotboll

Förbundskaptenens krav

Förbundskaptenens krav var tydligt inför mästerskapet berättar han efter den svenska premiärsegern mot Sydafrika. Seger var tvungen att vara spelredo i den första matchen för att vara med i den slutgiltiga truppen. När han för ett par dagar sedan fick beskedet att hon kunde spela skickades därför Seger-reserven Julia Zigiotti Olme hem.

– Bara att få henne spelklar till den här matchen, vilket har varit ett krav från min sida, har varit ett jättejobb från framför allt henne själv men också från det medicinska teamet. Det var oerhört bra gjort, säger Gerhardsson till SVT Sport och fortsätter:

– Hon har tränat för fullt sedan matchen mot Filippinerna och det var ett glädjande besked som kom och som gör att hon finns tillgänglig i truppen, säger Gerhardsson till SVT Sport.

”Inga tveksamheter”

Till matchen mot Sydafrika gav det medicinska teamet klartecken för 15-20 minuters spel och vid likaläge, 1-1, i slutminuterna bytte Gerhardsson in veteranen som därmed gjorde sin 236:e landskamp.

– Det fanns inga tveksamheter där. Nu handlar det om att stegra henne ytterligare, säger han.

Seger var själv nöjd med comebacken, trots att det handlade om ett inhopp – något som inte hör till vanligheterna för henne.

– Jag tycker att ”Ruben” (Elin Rubensson) gör det jättebra. Men för egen del kändes kroppen bra. Det blev inte så många minuter men jag är glad att allt kändes bra och att jag inte mår dåligt efteråt. Det är skönt att se ljuset, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet