Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline Seger närmar sig comeback efter skadan Foto: Bildbyrån

Caroline Seger närmar sig comeback: ”Vågar knappt säga det”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har inte spelat match sedan fjolårets EM.

Men nu närmar sig comebacken på plan för Caroline Seger – som hoppas på att kunna spela i sommarens mästerskap. 

– Det är något jag strävar efter, säger hon till SVT Sport.

Caroline Seger är en del av landslagstruppen som samlas i februari för att värma upp inför sommarens VM. Men för lagkaptenens del blir det inte något matchspel, utan bara träningar. Detta då hon precis börjat stega upp sin träning med Rosengård.

– Vi började precis så jag kände att jag behövde den här veckan för att se hur jag känner mig och hur det går med min uppstegring och det har gått bra, säger hon.

Damlandslaget i fotboll

Det var under EM som Seger ådrog sig en allvarlig skada på hälsenan. Men trots att lång frånvaro följde var det aldrig aktuellt att lägga av.

– Snarare tvärtom. Skadan kom ju ganska plötsligt också så i mitt huvud har det aldrig varit något snack om saken. Jag har två år till med Rosengård och jag vill fullfölja det. Fotbollen betyder fortfarande så otroligt mycket för mig. Drivkraften som jag fortfarande har och att det brinner i mig betyder att jag fortfarande har motivation till att spela på den nivån.

”De måste hålla tillbaka mig”

Rehabiliteringen av skadan har gått oväntat bra. Målet är att komma tillbaka i fullt slag – och förhoppningsvis spela VM i sommar.

– Det är ett mål som ligger väldigt långt fram, något som jag strävar efter men samtidigt måste jag upp till min nivå, jag måste spela bra fotboll. Jag måste komma tillbaka till att spela fullt, inte ha ont och njuta av fotbollen. Någonstans börja där och sedan får allt annat falla på plats på ett naturligt sätt, säger hon.

37-åringen har förhoppningar om att snart kunna vara på plan i 90 minuter igen.

– Jag ser ju mig själv spela inom snar framtid, men där måste de (sjukgymnasterna) hålla mig tillbaka lite, det har varit en lång skada och då måste man vara försiktig så man inte går från noll till hundra och får bakslag i stället. Det vill jag inte ha utan jag vill göra det på rätt sätt och ta den tiden jag behöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet