Foto: Bildbyrån

Caroline Seger om Nilla Fischer: ”Krattat vägen för nästa generation”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger och Nilla Fischer har gjort rejäla avtryck på och utanför fotbollsplanen.

Nu har Fischer tackat för sig.

– Hon har krattat vägen för nästa generation och det ska hon vara jättestolt över, säger Caroline Seger.

Caroline Seger, 37, funderar ett tag innan hon svarar.

– Lika stor som hon är fysiskt, lika stort hjärta har hon.

Seger har fått precis frågan om hur hon med en mening skulle beskriva den ett år äldre vännen och tidigare lagkamraten, Nilla Fischer.

– Nilla har alltid varit väldigt känd för att hon är en stark och ståtlig fotbollsspelare. Sedan har hon ett lika stort hjärta och bryr sig om sina medmänniskor och alla runt omkring, hon sätter andra före sig själv och har nära till skratt och bjuder på sig själv. Det är en stor människa och fotbollsspelare, säger Seger.

”Jättebidragande faktor”

Någon om Seger borde veta. Hon och Fischer har kamperat ihop i landslaget i många år och har blivit två av ansiktena utåt för sin generations fotbollsspelare. På planen har de brutit mark och de har gått i bräschen utanför den.

– Vi har fått uppleva hur damfotbollen har exploderat på riktigt och vi har blivit förebilder och idoler – och kunnat driva viktiga frågor framåt och faktiskt fått tyngd i det. Där har Nilla varit en jättebidragande faktor, säger Seger.

Hon fortsätter:

– Att våga stå för de saker hon tror på, att inte backa och inte vika sig en tum för hatet och allt hon kanske har fått ta emot längs vägen för att hon har vågat stå upp för de saker som har varit viktiga för henne. Hon har krattat vägen för nästa generation och det ska hon vara jättestolt över.

KLIPP: Vem är Nilla  Fischer?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lär dig mer om Nilla Fischer. Foto: Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.