Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Nilla Fischer avslutar fotbollskarriären

Uppdaterad
Publicerad

Nilla Fischer, 38, avslutar fotbollskarriären – det meddelar hon på Instagram.

Nu ska hon bli polis.

– Det känns skrämmande men det är en spännande utmaning, säger hon.

Efter 22 år på elitnivå avslutar Nilla Fischer sin fotbollskarriär. Det meddelar landslagsstjärnan på sin Instagram.

”Det är dags för mig att säga hej då till min första äkta kärlek. Det har varit den bästa upplevelsen under så många år. Tack för allt! Jag kommer sakna det så mycket men nu måste jag lyssna på min kropp och göra mig redo för nästa kapitel i livet”, skriver hon tillsammans med bilder från både klubb- och landslag.

”Efter varje match och träning gör det ont”

Sedan 2019 tillhör hon Linköping FC, som hon även spelade för 2012-2013. I ett pressmeddelande från klubben berättar hon om varför hon väljer att sluta.

– Jag önskar att jag kunde spela fotboll hela livet, men efter varje träning och match gör det ont i kroppen. Det är dags att lyssna på det och därför har jag nu tagit beslutet att lägga skorna på hyllan, säger hon.

Utöver LFC har Fischer även spelat för Kristianstad, LdB FC Malmö och Wolfsburg. Mittbacken har också gjort 189 landskamper för svenska landslaget. Endast Caroline Seger och Therese Sjögran har spelat fler men i september i år meddelade stjärnan att hon gjort sin sista match i den blågula tröjan.

2018 vann Fischer Diamantbollen.

”Känns skrämmande”

Beslutet att det nu är färdigspelat tog hon för några veckor sedan, men det var inget lätt beslut att ta. Hon beskriver elitidrottandet som en livsstil. En livsstil som hon nu får byta ut.

Nu väntar i stället skolbänken för första gången sedan gymnasiet då hon ska studera till polis.

– Det känns skrämmande men det är en spännande utmaning, säger hon.

Har du något att ta med dig från fotbollskarriären till polisyrket?

– Jag är van att jobba i grupp och sedan har jag väl en gratisdel med fysiken och det träningsmässiga. Men jag har ingen fördel i själva pluggandet för jag har inte studerat sedan gymnasiet.

SE ÄVEN: Nilla Fischer rörd till tårar under hyllningarna på gamla Ullevi (11 oktober)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.