Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline Seger med känning efter matchen: ”Lycklig och ledsen” Foto: Bildbyrån

Caroline Seger stod över träning: ”Känning i vaden”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger stod över att träffa journalister efter onsdagens match.

En av anledningarna till det var en känning i vaden – som innebar att hon missade fredagens träning.

– Jag kände direkt att något var problematiskt, säger hon till SVT Sport.

Första träningen efter segern mot Argentina. Då stod lagkapten Caroline Seger vid sidan och körde individuellt. Detta på grund av en känning i vaden, som uppkom efter att hon spelade 45 minuter i den senaste matchen. Ett bakslag efter att ha varit borta från spel under våren och delar av sommaren just till följd av en vadskada.

Seger själv säger följande om hur hon mår:

Damlandslaget i fotboll

– Kroppen känns bra, förutom känningen i vaden, men annars är det hanterbart. Vi får utvärdera dag för dag hur det går, säger hon och syftar till eventuellt spel i söndagens möte med USA.

”Både lycklig och ledsen”

Tror du att du kan spela då?

– Jag vet inte. Det är därför vi försöker anpassa, se hur det känns varje dag och att det ska vara optimalt för söndag, men det är jättesvårt att säga nu.

Efter mötet med Argentina dök Seger inte upp i den mixade zonen, där hon förväntas prata med journalister. Beskedet då var att hon var tom på energi.

Var det vaden du kände direkt?

– Jag känner ju min kropp utan och innan, så jag kände att något var problematiskt och det är klart det påverkar en. Fysiskt kände jag mig tom efter allt som har varit. Jag var både lycklig och ledsen, det var mycket känslor så för min skull kändes det inte mer än rätt att skippa det.

På frågan hur hon hanterar ännu ett bakslag säger hon sammanbitet:

– Jag har gått igenom det mesta detta år men rest mig varje gång. Jag står stadigt nu och ska göra allt för att hjälpa laget.

Sverige spelar åttondelsfinalen mot USA 11.00 på söndag.

Se de bästa ögonblicken från fotbolls-VM på SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet