Foto: Bildbyrån

Celtic skotska ligamästare

Uppdaterad
Publicerad

Celtic är tillbaka på tronen.

Med en omgång kvar säkrade Glasgowklubben, med Carl Starfelt i startelvan, ligatiteln.

– Vi var absolut ute och firade – med måtta, säger mittbacken ett dygn senare till SVT Sport.

Förra säsongen hade Celtic chansen att ta tionde raka ligatiteln. Men i stället bröts sviten av största rivalen Rangers.

Nu är dock klubben återigen skotska ligamästare. Det stod klart efter bortamötet med Dundee United där man behövde ta minst en poäng, vilket man också gjorde.

Efter en mållös första halvlek nickade Giorgios Giakoumakis in ledningsmålet från nära håll, innan Dundee kvitterade med mindre än 20 minuter kvar av matchen.

– Detta har varit vårt mål hela säsongen. Det är inte många som har trott på oss. Vi hade en svag fjolårssäsong och vi gick in med ny tränare och i princip en ny startelva den här säsongen. Det är så klart en skön känsla att motbevisa alla, säger Carl Starfelt som kom till klubben förra sommaren.

Detta var klubbens 52:a ligatitel, tre färre än Rangers. I och med den säkrade titeln är Celtic klart för Champions League-gruppspel till hösten.

cinch Premiership

Dundee United logo

Dundee United

1 - 1

Celtic logo

Celtic

Tannadice Park, Dundee
Publik: 9401
Domare: Nick Walsh

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.