Sadio Mané gjorde ett av Liverpools mål. Foto: Paul Ellis/AFP/TT

Men trots underläge redan efter tre minuter blev det vinst.

– Grabbarna har varit fantastiska länge, och detta var inget undantag, säger lagkaptenen Jordan Henderson.

Liverpool spelar om en Premier League-titel.

Aston Villa, de har ingenting annat än äran att spela för i de sista ligaomgångarna.

Luiz satte 1-0

Trots det var det hemmalaget från Birmingham som tog ledningen, redan i den tredje minuten. Då två Liverpool-spelare gått omkull i en duell i straffområdet kunde Douglas Luiz ta hand om returen efter hans egna nick, och sätta 1-0 till Aston Villa.

Men glädjen blev kortvarig. Bara två och en halv minut senare kunde, efter en tilltrasslad situationi straffområdet, Joel Matip kvittera.

Mané nickade in segermålet

Därefter dominerade Liverpool större delen av den första halvleken, utan att göra något ytterligare mål.

Men 20 minuter in i den andra halvleken kom äntligen målet, som gör att Liverpool-fansen kan fortsätta drömma om en Premier League-titel.

Luis Diaz slog ett inlägg från vänsterkanten, som Sadio Mané mötte perfekt med pannan och nickade in.

– Det var ett bra inlägg från Diaz. Jag fanns i straffområdet och där var det bara att sätta den i mål. Jag behövde inte ens sätta dit den så hårt som jag brukar behöva när jag gör mål. Vi känner varandra bra från alla träningar, så när han fick bollen visste jag att han skulle slå in den, så då var det bara att göra sig redo för det, sade Mané efter matchen till Sky Sports.

Liverpool har två matcher kvar

Det visade sig bli matchens sista mål. Aston Villa försökte pressa på för en kvittering i matchens slutskede, men var aldrig riktigt nära.

Därmed är Liverpool nu uppe på samma poäng som serieledaren Manchester City, som dock har en match mindre spelad. City har tre matcher kvar att spela. Liverpool två.

– Vi har alltid vetat att det skulle bli tufft, det är bara att fortsätta kämpa. Vi är i samma läge som vi var inför matchen. Det var en viktig poäng, och blev ytterligare tre poäng. Vi koncentrerar oss på vad vi behöver göra, säger lagkaptenen Jordan Henderson till Sky Sports.

FA-cupfinal på lördag

Liverpool har Southampton (borta) och Wolverhampton (hemma) kvar att möta i Premier League. På Manchester Citys schema står Wolverhampton (borta på onsdagskvällen), West Ham (b) och Aston Villa (h).

På lördag väntar FA-cupfinalen mot Chelsea på Wembley för Liverpools del. Mittfältaren Fabinho riskerar att missa titelmatchen. Redan efter en knapp halvtimma klev han av Villa Park med vad som såg ut att vara en lättare muskelsträckning i ena lårets baksida.