Tumult under matchen mellan AIK och Celtic Foto: Bildbyrån

Fyra Celtic-supportrar gripna på Friends Arena

Uppdaterad
Publicerad

En Celtic-supporter kunde gripas i samband med AIK:s Europa League-kvalmatch på Friends Arena under kvällen.

– Jag tycker att vi har gjort ett jättebra jobb, säger AIK:s säkerhetsansvarige Henrik Koch till SVT Sport.

Det hettade till redan under den första halvleken. Flera tillresta Celtic-supportrar tände då bengaler på läktaren och efter att en av dem kastat en bengal mot en publikvärd tvingades vakter att agera och kliva in på läktaren.

Tack vare övervakningskameror kunde svensk polis i samarbete med skotsk polis att identifiera personen som greps i halvtid.

Europa League

Enligt Henrik Koch, som är säkerhetsansvarig i AIK, greps ytterligare tre personer. En av dem för olaga intrång efter att ha rusat mot innerplanen i samband med ett av målen.

– Jag tycker att vi har gjort ett jättebra jobb och agerat efter det som skett härinne. Nu utgår jag från att Uefa kommer att anmäla det här. De har haft både säkerhetsdelegat och en vanlig delegat på plats för att se hur allt fungerar.

AIK förlorade mötet med 1–4, totalt 1–6.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet