Real Madrid har vunnit Champions League tre år i följd. Foto: Bildbyrån

Champions League kan spelas i New York

Publicerad

Först bestämde La Liga sig för att flytta en match till USA. Nu kan även Champions League spela matcher utanför Europa där New York är en potentiell spelplats för en final.

För ungefär en månad sedan kom beslutet om att en La Liga-match ska spelas på andra sidan Atlanten för att öka och främja fotbollens status i såväl USA som Kanada.

Men spelarna var samstämmiga i sina protester som träffats för ett sammanträde med spelarfacket.

– Kaptenerna är överraskade och arga att ett sådant viktigt beslut har tagits utan samspråk med dem. Spelarna är enhälligt mot detta, ingen är för det, sade spelarfackets ordförande David Aganzo då.

Finalspel i New York

Nu kan även Champions League komma att spelas i USA. Det berättar Jaumes Roures, verkställande direktör för Barcelona baserade TV-bolaget Mediapro i en intervju med spanska radiokanalen Catalunya Radio – något som även London Evening Standard återger.

– Diskussioner pågår om att undersöka möjligheten för att New York ska vara värd för en framtida Champions League-final, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer