Två kanoner tog Chelsea till final i FA-cupen

Chelsea ska till Wembley.

Regerande FA-cupmästarlaget har chansen att försvara sin titel efter vinst i svenskmötet.

På Meadow Park vann Chelsea i semifinalen mot Arsenal, med landslagsanfallaren Stina Blackstenius i startelvan, med 2–0. Där båda målen var snygga.

Fem minuter in i andra halvlek kom utdelningen för den blå Londonklubben. Norskan Guro Reiten bröt in från vänster och avslutade distinkt med vänstern, ett skott som österrikiska målvakten Manuela Zinsberger inte kunde nå.

1–0 som blev 2–0 sex minuter senare. Sydkoreanskan Ji So-Yun med ett stenhårt skott som letade sig in via ribban. 31-åringens första mål sedan 26 februari när Chelsea slog ut Leicester i åttondelsfinal i FA-cupen.

Möter Manchester City i final

Chelsea, som vunnit FA-cupen tre gånger, möter Manchester City i finalen på Wembley. Finalen, där Chelsea har chansen att försvara sin titel, avgörs den femtonde maj.

Londonklubbens tre svenskor – Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic – satt på bänken under hela semifinalen.