Chelseas anfallare Callum Hudson-Odoi (i blått) har testat positivt för covid-19. Nu sätts hela truppen i karantän. Foto: Leila Coker/TT

Chelsea i karantän – anfallare coronasjuk

Uppdaterad
Publicerad

Engelska Premier League-klubben Chelseas hela trupp kommer att sättas i självkarantän, sedan anfallaren Callum Hudson-Odoi testat positivt för covid-19, meddelar klubben på sin hemsida.

Dessutom kommer tränarstaben och ett antal övrig personal att isolera sig själva. En byggnad ska hållas stängd.

Innan beskedet från Chelsea kom uppgav engelska Premier League att man kommer att hålla ett krismöte på fredagen för att diskutera åtgärder. Det stod klart sedan Arsenals tränare Mikel Arteta insjuknat, smittad av det nya coronaviruset.

Corona och idrott

Beskedet om Artetas tillstånd kom i sin tur strax efter att Premier League uppgett att alla matcher skulle pågå som vanligt i helgen.

Matchen mellan Brighton och Arsenal på lördag skjuts upp som följd.

”Det är absolut nödvändigt att hälsan och välmåendet hos individer prioriteras och med det i åtanke så är lördagens match inställd”, säger Brightons vd Paul Barber i ett uttalande.

Personal i Arsenal som varit i nära kontakt med Arteta kommer nu att sätta sig själva i karantän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet