Pernille Harder skriker ut sin gläjde efter kvitteringen. Foto: Bildbyrån

Chelsea illa ute – efter trippla (!) missar

Chelsea hade inte en chans i Champions League-finalen i våras. Ikväll inleddes jakten på revansch – men efter trippla försvarsmissar såg det mörkt ut för Magdalena Erikssons gäng. Då klev danska stjärnan Pernille Harder fram på tilläggstid och fixade 3-3 mot sin tidigare klubb Wolfsburg.

Champions League-finalen i Göteborg i maj började tungt för Chelsea. Efter bara 34 sekunder gjorde London-laget självmål och Barcelona vann till slut med 4-0.

Årets upplaga av turneringen inleddes desto bättre. Australiskan Sam Kerr, som toppar skytteligan i England, lobbade in 1-0 i den första gruppspelsmatchen mot Wolfsburg efter 12 minuter.

Tungt för Chelsea efter trippla misstag

Chelsea såg ut att ha koll på matchen – men efter trippla misstag tog Wolfsburg över ledningen.

Först rensade Wolfsburg lång ned på egen planhalva, bollen flög över lagkapten Magdalena Eriksson och Ann-Katrin Berger rusade ut från målet. Svenskan antog att målvakten skulle fullfölja, Berger å sin sida trodde att Eriksson skulle rensa undan bollen. Wolfsburgs Tabea Wassmuth utnyttjade missförståndet, löpte in mellan Chelsea-spelarna, nickade sig förbi Berger – och sköt in 1-1.

Och det skulle bli ännu tyngre för Berger. Målvakten slog en inspark rakt ut längs backen, Lena Oberdorf fick tag i bollen precis utanför straffområdet och spelade vidare till nederländskan Jill Roord som gav gästerna ledningen.

När andra halvlek bara var tre minuter gammal kom Chelseas tredje grova miss. Mittbacken Jessica Carter, med en jagande Wassmuth i ryggen, slog en alldeles för lös hemåtpass mot Berger – tyskan sprang i kapp bollen och plötsligt stod det 3-1.

Harder räddade poäng mot tidigare klubben

Chelsea gav dock inte upp, Bethany Englands kvittering i 51:a minuten gav hemmalaget hopp.

Men när klockan passerat 90 minuter såg Wolfsburg ut att lämna matchen med seger. Då klev tidigare Wolfsburgsspelaren Pernille Harder fram på tilläggstid. I 92:a minuten lyckades Chelsea spela sig in i straffområdet och Harder sköt in slutresultatet 3-3 med vänsterfoten.