Häcken fick en tuff start på CL-äventyret. Foto: Bildbyrån

Lyon för svåra – Häcken föll i CL-premiären

Häcken inledde gruppspelet i Women's Champions League hemma mot Lyon.

Det blev till sist en tuff uppgift för svenskorna som förlorade med 3-0, i en match där Ada Hegerberg gjorde comeback efter en lång skadefrånvaro.

– Det var väldigt tufft. Vi hade precis kommit ut till den andra halvleken, då är det tungt att släppa in två mål kort efter halvtidssnacket. Det blir en uppförsbacke och tar mycket energi från oss, säger Stina Blackstenius på en presskonferens efter matchen.

Drygt 4 000 åskådare bevittnade Häckens gruppspelsmatch mot de sjufaldiga CL-mästarna Lyon.

Och det var bortalaget som fick en drömstart. I den tionde minuten kom ledningsmålet när Melvine Malard placerade in 1-0 bakom Jennifer Falk i Häcken-målet.

Lyon fortsatte sedan på den inslagna vägen med högt bollinnehav och presspel.

Men Häcken fick en gyllene kvitteringschans innan halvtidspausen. En fin framspelning av Stine Larsen frispelade Stina Blackstenius, som inte kunde överlista målvakten Christiane Endler.

I slutet av den första halvleken stod Falk för en imponerande dubbelräddning, som höll resultatet till 1-0 efter de första 45 minuterna.

MATCHBILDER: Se matchbilder i Sportnytt (1.30 in i programmet)

Rivstartade

Lyon rivstartade den andra halvleken och utökade till 2-0 redan efter drygt tre spelade minuter genom Catarina Macario. En tuff smäll för Häcken.

Bara minuter senare kom också 3-0 efter att Stine Larsen nickat in bollen i eget mål efter en hörna.

Den norska storstjärnan Ada Hegerberg gjorde en efterlängtad comeback efter nästan ett och ett halvt år på sidlinjen på grund av skador. Hon byttes in med drygt tio minuter kvar men gjorde inget större avtryck i matchen.

Häcken lyckades inte hitta reduceringen utan Lyon höll undan och vann med 3-0. En tung förlust för Häcken, där de två insläppta målen direkt i den andra halvleken blev avgörande.

Se Häckens kommande spelschema i Champions League i faktarutan nedan.

KLIPP: Felicia Rogic skruvade läckert in slutresultatet till 3-1 (3 oktober)