Ada Hegerberg. Foto: Bildbyrån

Stjärnan tillbaka – aktuell för spel mot Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Ada Hegerberg är tillbaka i Lyons matchtrupp – för första gången sedan i januari 2020. Därmed kan den norska superstjärnan göra comeback i tisdagens Champions League-möte med Häcken i Göteborg.

Ada Hegerberg har 20 jobbiga månader bakom sig. I januari 2020 slet hon av korsbandet och åkte sedan även på en stressfraktur i skenbenet.

Efter tre operationer var hon tillbaka i träning med Lyon för ett par veckor sedan, och nu är hon alltså med i den trupp som förbereder sig för gruppspelspremiären i Champions League mot Häcken.

2018 mottog Hegerberg, som första kvinna, Ballon d' Or som världens bästa spelare och hon har gjort 144 mål på 117 matcher i Lyon. Redan 2016 blev hon utsedd till Europas bästa av Uefa och året efter världens bästa av BBC.

Bojkottar landslaget

Hegerberg har också blivit uppmärksammad för att hon bojkottar det norska landslaget. Hon har anklagat såväl landslagsledning som förbund för att använda sig av härskartekniker.

– Det finns inte plats för mig i landslaget just nu. Så enkelt är det. Jag har i alla fall gjort mitt för att påpeka det jag inte tycker varit bra nog, men jag menar att norska förbundet har en jäkla lång väg att gå, sade Ada Hegerberg 2017 till VG och har inte ändrat sitt beslut sedan dess

ARKIV: Här blir Ada Hegerberg historisk – har gjort flest CL-mål (30 oktober 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.