Chelsea ligamästare efter jättekross Foto: DARREN STAPLES

Chelsea ligamästare efter jättekross

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Rytting Kaneryd, Nathalie Björn och Zecira Musovic. Så heter våra tre svenska nya engelska ligamästare.

Chelsea krossade Manchester United med 6-0 och tränaren Emma Hayes och klubblegendaren Fran Kirby får vara med och lyfta bucklan i sin sista match för klubben.

– Det är extra speciellt att göra det här för Emma, och de andra spelarna som lämnar oss, säger lagkapten Millie Bright till Sky Sports.

Chelsea hade målskillnaden på sin sida och allt i egna händer när Women's Super League skulle avgöras. Regerande mästarinnorna hade två mål bättre målskillnad mot Manchester City som spelade samtidigt.

Manchester City gjorde sitt och bortaslog Aston Villa med 2-1

Då slog Chelsea till och krossade Manchester United med hela 6-0. Alla tre svenskorna Zecira Musovic, Nathalie Björn och Johanna Rytting Kaneryd startade för de kungsblåa.

– Det är speciellt när halva landet har räknat bort en, då vet man att vi har monstermentalitet, vi gör det säsong efter säsong, säger lagkapten Millie Bright till Sky Sports.

Det blev egentligen aldrig spännande för det var nätrassel redan efter två minuter. Sex minuter senare var det dags igen när just Johanna Rytting Kaneryd gjorde 2-0.

Chelsea gick till pausvila med 4-0 efter två mål och två assist av colombianskan Mayra Ramirez.

Det blev alltså till slut 6-0 där sista målskytten passande nog hette Fran Kirby. Både hon och tränaren Emma Hayes gjorde i och med det här sin sista match för klubben.

– Det är extra speciellt att göra det här för Emma, och de andra spelarna som lämnar oss, säger lagkapten Bright.

Barclays WSL

Manchester United

0 - 6

Chelsea

Old Trafford, Manchester
Domare: Rebecca Welch

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.